loading...
Thursday, September 29, 2016

Inilah Doa Nabi Sulaiman utk Kekayaan Yg Melimpah Ruah....

Semua orang tahu bahawa Nabi Sulaiman 'Alaihi Salam Adalah salah Satu Nabi Yg Allah dikurniakan HARTA melimpah.TIDAK Hanya ITU saja,Nabi Sulaiman Juga merupakan Nabi Yg diberi mukjizat Seperti boleh bercakap DENGAN haiwan.

Doa Nabi Sulaiman Begitu di cari serta diinginkan Oleh orang-orang DENGAN harapan agar boleh membebaskan dari hutang,di beri kelimpahan rezeki.Nabi Sulaiman Juga diketahui boleh menundukkan perkongsian syaitan, jin serta haiwan Utk Menunaikan APA pun Yg IA inginkan.

Contohnya Seperti memindahkan Singgasana Ratu Saba Ke Dalam Kerajaan Nabi Sulaiman, DENGAN Tujuan Supaya Ratu Saba dapat Meninggalkan ajarannya Dahulu yakni Menyembah matahariLalu Seperti APA doa Nabi Sulaiman UNTUK HARTA Yg melimpah ruah itu? Ketahuilah doa ITU disenaraikan Dalam Al Quran iaitu dalam surah Shod ayat ke35.

Bermaksud : " Ia berkata, " Ya Tuhanku,ampunilah saya dan anugerahkanlah kepadaku kerajaan yg tidak dimiliki oleh seorang juga sesudahku.Sesungguhnya Engkaulah Yang
Maha Pemberi. " (QS Shad 35)

Inilah Doa Nabi Sulaiman utk Kekayaan Yg Melimpah Ruah....

Melalui doa itu,Allah lalu mengabulkan permintaan Nabi Sulaiman dengan anugerah pengetahuan yg besar serta dilimpahkan kuasa yg sangat besar serta kuatSetelah merasakan bahawa Allah mengabulkan doanya,Nabi Sulaiman pun bersyukur pada Allah sebagai pencipta langit dan bumi. Berikut doa ucapan syukur yg dilantunkan oleh Nabi Sulaiman.

" Maka dia tersenyum dengan tertawa kerana (mendengar) perkataan semut itu. Serta dia berdoa, " Ya Tuhanku berilah saya ilham utk tetap mensyukuri ni'matMu yg telah Engkau anugerahkan kepadaku dan kepada dua orang ibu bapakku dan utk mengerjakan amal saleh yg Engkau ridhai serta masukkanlah saya dengan rahmatMu ke dalam golongan hambahambaMu yg soleh " (QS An Naml 19) Dengan doa penutup itu kita diajarkan sekaligus diingatkan untuk selalu bersyukur ketika mendapatkan kenikmatan.

Begitu orang yg membacanya akan mendapatkan kesenangan baik di dunia maupun di akhirat.

Bahkan doa turut menjadi bacaan Nabi yg kaya raya dan tidak ada manusia yang dapat menandinginya.Apa hikmah yang dapat kita ambil dari doa Nabi Sulaiman utk kekayaan yg melimpah ruah itu?

Apabila kita mendapatkan nikmat berbentuk kekayaan ataupun kenikmatan yg lain,jangan lupa selalu untuk bersyukur.

Nabi Sulaiman 'Alaihi Salam juga selalu mensyukuri nikmat yg telah Allah beri sehingga Allah selalu memberi kekayaannya.Sesungguhnya kekayaan serta kejayaan merupakan ujian dari Allah sama ada kita ingin mensyukurinya atau jadi kufur atasnya.

Sungguh satu hal yg tidak bisa diucapkan ketika seseorang sudah berjaya selalu ia berkata, " Kejayaan itu berasal dari hasil jerih payahku. " Orang dengan jenis ini tidak bakal selamanya berjaya kerana kurangnya bersyukur. Sebaliknya katakanlah, " Kejayaan yg saya boleh yaitu dari Allah serta saya mensyukurinya. " Jadi, adakah kita bersyukur hari ini? Mari kita bersyukur dari hal yg kecil sehingga Allah juga akan memberikan kesyukuran yg lebih besar. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Inilah Doa Nabi Sulaiman utk Kekayaan Yg Melimpah Ruah....

0 comments:

Post a Comment